Ouders met kinderen

Beste ouders met kinderen of grootouders met kleine kinderen, de vakantie is leuk als de kinderen het leuk vinden, toch ?

Veel vaders en moeders zeggen dan: ik heb pas rust als de kinderen zich vermaken ! (hebben ze gelijk in zo denken wij ook)

We zijn hier meerdere keren geweest en hebben de camping zien groeien en bloeien.
Vaak kwamen we aan zonder enige planning, we zien wel. Maar als je daar dan bent gaan er zo dagen voorbij voor je wat gevonden hebt. Wij hebben een lijstje gemaakt met dingen die wij gedaan hebben en heel in het kort wat wij er van vonden.

Otterpark – Mooi ruim, weinig voor kinderen maar wel erg mooie natuur en rust, heerlijk om een na een drukke dag een middag de natuur in te gaan, er zijn loop routes gemaakt, niks is verhard.
Wij gingen onder de wandeling van 5 km picknicken, erg leuk en heerlijk rustig. Leuke uitkijk post aan het eind bij de visvijvers.

Pecs Zoo – geschikt voor groot en klein, kinderwagen kan eigenlijk overal komen, aantal speeltoestellen en veel dieren te zien.

Zwembad ( Virágfürdő in Kaposvár) geschikt voor groot en klein, met de kleine op de arm kun je overal lopen, diverse fonteinen en een grot. Groot pierenbad met leuke dingen en een dak er boven (tegen de zon) voor groter kinderen flinke glijbanen! Eten en drinken is er niet duur, op rustige dagen weinig keus, zelf eten mee is daar geen probleem.

Speelpark – Katica Tanya = Dierenboerderij, speelpark en avonturenpark SUPER voor kinderen tussen de 3 en de 15 jaar. Veel dieren, veel toestellen en dingen te doen, eten is een beetje vreemd maar wel goed! Soort buffet met veel echte Hongaarse eten, maar ook patat en schnitzels.

BBQ / kampvuur op camping, makkelijk simpel en lekker, niet altijd mogelijk, in overleg kan veel! Brand het vuur, neem een stoel mee en kom er gezellig bij!

Boswandeling – Dit kan ver tot en met rondje wijnhuisjes afhankelijk van de leeftijd. Spannend is het altijd om herten te spotten in het achterveld als je het bospad afloopt (10 min lopen)
En wat is er nu leuker om spoor te zoeken van herten, vogels en zwijnen, misschien zie je vos of bijeneter(mooie blauwe vogel)

Natuurzwembad camping, mooi compact basis, geen chloor, geen chemische middelen. Dus houd het water schoon! Kids vooraf even naar de WC, niet teveel dikke zonnebrand. Een handig schaduw hutje voor de ouders om lekker te loungen, boekje, glaasje en voetjes languit, kinderen heb je altijd in het zicht!

Hertenpark – Bőszénfa leuk herten park, met speeltuin, mooie omgeving, niet druk!

Dierenvoeren camping, cavia’s en konijnen voeren, eieren zoeken, geit melken, allemaal leuk en dagelijks helpen is mogelijk.

Uiteten (met 3 kinderen):
– Pizzaria Amici in Szigetvár, József Attila u. 41 / Gezellige en niet duur, pizza niet op? die krijg je mee in een doos!
– Flórián Vendéglő in Szigetvár, József Attila u. 58 / Als je flinke trek hebt neem de houthakkers plate (voor de papa’s)
– Pálma Vendéglő in Botykapeterd, Szigetvári u. 14 / Super snitzels !
– Főnix Inn in Hencse/Kadarkút / ook wel “kokkie” Altijd gezellig binnen en buiten.
Dit is maar een kleine greep van wat er in de omgeving te vinden is, maar zeker weten dat je bij de bovenstaande met een gerust hart met kinderen kunt eten!

Deze pagina is gemaakt in 2017 door onze zoon, schoondochter met hun gezin, Demian(10) Ilja(7) en Milou(3)